top of page

Het herstellen van uw darmflora is te vergelijken met tuinieren.

Het herstellen van uw darmflora is te vergelijken met tuinieren.
Stel je voor dat je een verlaten gebied hebt in je tuin met een hoop onkruid, een berg afval en allerlei andere zaken die er niet thuis horen. Je hebt uiteindelijk besloten om er een prachtige en vruchtbare tuin van te maken. Waar begin je?

 

Het is logisch dat we het land niet inzaaien als het zo'n puinhoop is. Als we dit doen, zullen onze zaden bijna niet ontkiemen. Het is beter als we handelen volgens het volgende plan:

Pas na al deze stappen doorlopen te hebben kan je beginnen met het inzaaien van je zaden en zorgen voor je gekiemde gewassen. Doordat je al deze handelingen op een correcte en effectieve manier doorloopt kan je genieten van een rijke oogst.

Bestudeer het gebied en maak een planning op

Ploeg de grond om en frees hem fijn 

 Ruim alle afval op

Verwijder alle onkruid

In het FLORA VITA programma gebruiken we dezelfde structuur om onze darmflora te herstellen.

 

Heel vaak denken mensen dat hun darmen na één kuur met probiotica weer normaal worden, maar dat is helaas niet het geval. Aanwezige bacteriën in onze darmen kunnen niet met elkaar samenwerken in ongunstige omstandigheden.

 

Daarom stel ik voor dat je het FLORA VITA programma doorloopt, waardoor we de orde in je darmen herstellen en er een prachtige tuin van maken.

Bemest en voeg mineralen toe

Geef voldoende water

Programma bestaat uit 6 stappen

picture introspection.jpg
  • Indien van toepassing, leg je de nodige testen af

We leren onszelf kennen en bestuderen ons lichaam.

  • Je voelt een formulier/ vragenlijst in

  • Je houdt een  voedingsdagboek bij om triggervoedsel dat een negatieve invloed heeft op het spijsverteringsstelsel te identificeren

  • Je leert jouw stoelgang te analyseren

ZELFANALYSE

Salad.jpg
dietary supplements.jpg

In deze fase verwijderen en elimineren we alle factoren die de normale werking van het maagdarmkanaal verstoren. Ik leg je uit hoe elk orgaan van het spijsverteringsstelsel werkt en wat er allemaal nodig is om het optimaal te onderhouden.

 

Na het interpreteren  van jouw resultaten en het analyseren van het voedingsdagboek, stel ik voor jou  een individueel programma op.

 

In dit stadium wordt het hele spijsverteringssysteem opnieuw gereset. De organen krijgen de kans om tot rust te komen en worden sterker. Ontstekingsprocessen worden verminderd, waardoor je in dit stadium reeds een verlichting voelt.

deletion.jpg

VERWIJDEREN

substitution.jpg

VERVANGING

In deze fase vervangen we schadelijke micro-organismen en virulente / pathogene flora door goede organismen. Tevens vind het herstel van het voorverteringsstelsel plaats, doordat we de nodige enzymen toevoegen.

 

We nemen in ons dieet voedingsmiddelen op die rijk zijn aan waardevolle voedingsstoffen waardoor we een optimale spijsvertering bevorderen. Het lichaam begint zelfstandig enzymen te produceren die nodig zijn voor de correcte vertering van voedsel.

 

Om ervoor te zorgen dat goede bacteriën goed nestelen is het noodzakelijk om voor hen de meest gunstige omstandigheden te creëren en ze te voeden met prebiotica. Alleen in dit geval blijven de bacteriën in het lichaam en zullen ze je lang en trouw van dienst zijn.

 

We besteden hierbij ook veel aandacht aan de mitochondriën in onze cellen. Mitochondriën zijn kleine fabriekjes in ons lichaam die een enorme impact hebben op onze stofwisseling.

 

We voeden uw cellen met energie en essentiële micro- en macronutriënten.

avocado.jpg
leaf with capsules.jpg

Net als mensen communiceren onze micro-organismen en onze cellen, constant met elkaar. Als de microflora verstoord is, verandert deze communicatie in chaos, wat grote gevolgen heeft voor onze gezondheid.

 

In deze fase zullen we alle communicatie herprogrammeren en orde op zaken stellen in deze structuur zodat iedereen zijn plaats kent en zich niet met elkaar bemoeit.

 

Tijdens deze fase beginnen we ook de darmen te koloniseren met goede bacteriën - probiotica. Er is een balans van microflora, die nodig is voor het herstel van het darmslijmvlies, immuun- en barrièrefuncties, evenals voor een optimale spijsvertering.

reeducation.jpg

HEROPVOEDING

Recovery_1.jpg

HERSTEL

Deze fase heeft tot doel de cellen van het slijmvlies, de darmwand en ons immuunsysteem in het algemeen te herstellen. We voegen producten toe aan het menu die alle organen van het spijsverteringskanaal effectief genezen en ondersteunen.

 

Ook in deze fase werken we met neurotransmitters die een direct effect hebben op ons zenuwstelsel.

 

De toestand van het zenuwstelsel hangt rechtstreeks af van de toestand van het spijsverteringsstelsel en andersom.

smoothies.jpg
stones.jpg

Dit is de fase waarin we onze emotionele toestand normaliseren, leren ontspannen en balans vinden tussen lichaam en ziel.

 

Het is belangrijk om het sympathische en parasympathische zenuwstelsel in evenwicht te brengen, aangezien dit nodig is voor het goed functioneren van de organen en het organisme als geheel.

 

U leert belangrijke feiten over stress en hoe dit uw gezondheid beïnvloedt.

Samen zoeken we een gepast dieet dat uw innerlijke toestand in harmonie brengt en véél belangrijker, dit ook zo houdt.

relax_1.jpg

ONTSPANNING

Herstel van de darmflora is een langdurig proces dat afhangt van:

Restoration of intestinal flora.jpg

Aanwezige ontstekingsprocessen

Allergieën en voedselintoleranties

Verzwakte of overactieve immuniteit

De toestand van het slijmvlies

Pathogene invloeden (parasieten, schimmels, gisten)

Virulente factoren, zoals aanwezigheid van bio film

Na het voltooien van het volledige programma in overeenstemming met alle aanbevelingen, komt jouw lichaam en geest in balans.

 

Je leert intuïtief eten en leert te luisteren naar wat goed is voor jouw lichaam.

 

Ja, het kan zijn dat u bepaalde producten moet opgeven, maar u vindt gegarandeerd een waardig alternatief voor jezelf.

Onthoud: EEN GEZONDE GEEST – IN EEN GEZOND LICHAAM!

Disclaimer

Dit is de allesomvattende beschrijving van het herstelprogramma voor je darmflora.

 

Op basis van de gezondheidstoestand en analyses wordt het programma voor elke cliënt afzonderlijk voorgeschreven.

 

Het belangrijkste doel is om het dieet te veranderen en producten te kiezen die effectief zijn voor je lichaam. Als je een ernstige medische aandoening hebt, wordt u doorverwezen naar een gespecialiseerde geneesheer.

Een eerste expres consultatie (telefonisch) is gratis

bottom of page